Gedragstherapie of training?

Gedragstherapie voor honden

 • €125 

 • incl 2 maand opvolging
 • incl verslag
 • Verplaatsingskost: 0,50 EUR/km

Een traject van gedragsbegeleiding start steeds met een vooronderzoek bij u aan huis. Tijdens dit vooronderzoek zal ik dieper ingaan op het probleem waar u momenteel met uw hond tegenaan loopt. Naast een observatie van uw hond en de (directe) leefomgeving, zal ik door gerichte vragen te stellen ieder aspect van zijn of haar leven inzichtelijk proberen te maken. Deze elementen zijn cruciaal om een juiste diagnose te kunnen stellen en dus de onderliggende oorzaak van het probleem naar boven te krijgen.

Op het einde van dit vooronderzoek zullen we u op een begrijpbare manier uitleggen wat er aan de basis van het probleem ligt en welke stappen er vervolgens nodig zijn om dit te kunnen veranderen. U zal van mij onmiddellijk al heel wat handvaten krijgen die u direct in de praktijk zal kunnen toepassen. U ontvangt nadien een ruim verslag van dit vooronderzoek en de bijhorende handvaten (= adviesplan).

2 à 3 weken na het vooronderzoek volgt er contact ter opvolging. Tijdens dit gesprek bespreek ik met u welke vervolgstappen er nodig zijn in de verdere behandeling van het gedragsprobleem bij uw hond. Hiervoor kan u beroep doen op m'n all-in begeleidingstrajecten of op de individuele gedragstrainingen.

Prijzen voor verdere begeleidingstrajecten of individuele gedragstrainingen zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Gedragstherapie voor uw hond opstarten?

Als u heeft beslist om een traject van gedragsbegeleiding op te starten, dan zal er per email een vragenlijst aan u worden bezorgd. Deze vragenlijst mag u ingevuld aan me terug bezorgen, dit minstens 72u voor het ingeplande vooronderzoek. Daarnaast vraag ik u om een aantal filmpjes te maken. In de communicatie naar u zal duidelijk worden aangegeven over welke situaties deze filmpjes dienen te gaan.

Al deze informatie zal ervoor zorgen dat we goed voorbereid aan het vooronderzoek bij u aan huis kunnen starten.

Tot slot

 • Stel realistische verwachtingen voor uzelf en voor uw hond. Wanneer we spreken over een succesvolle en blijvende oplossing van een gedragsprobleem, dan zal dit de nodige tijd vragen. Als u van start gaat met gedragstherapie voor uw hond, dan gaat u met hem de verbinding aan voor een langere periode. Door een juiste begeleiding en training zullen jullie stap per stap progressie maken. Maar hiervoor zullen zowel u als uw hond de nodige tijd moeten krijgen.
 • Afhankelijk van het gedragsprobleem van uw hond, zal er een verder begeleidingstraject worden voorgesteld. De details van dit traject zullen tijdens het telefonisch opvolgmoment in alle openheid worden besproken met de eigenaar. Op dat moment wordt een opstartdatum bepaald.
 • Het is steeds mogelijk dat we jullie na een vooronderzoek dienen door te verwijzen naar een gedragsdierenarts. Deze doorverwijzing doe ik enkel bij een vermoeden van een medisch ongemak dat zijn rol speelt in het vertoonde gedragsprobleem. Op dat moment werk ik nauw samen met de gedragsdierenarts om het verdere begeleidingstraject te bepalen.

Privé honden-puppy training

 • €50 per les

 • Pakket van 5 lessen €195
 • Pakket van 10 lessen €385
 • Verplaatsingskost: 0,50 EUR/km

Ervaart uw hond teveel stress en frustratie tijdens het trainen in groep?  

Merk je dat er andere trainingstechnieken worden gebruikt dan degene die stroken met uw manier van trainen? Boeken jullie samen maar weinig vooruitgang?

Dan biedt een privé hondentraining mogelijk de oplossing om op een constructieve manier met uw hond aan de slag te gaan. Deze 1-op-1 training voorzien ik steeds bij uw thuis, waarbij de volledige aandacht naar jullie kan gaan. De focus hierbij is gericht op het trainen van signalen die u helpen om uw hond sturing te geven in zijn dagelijkse activiteiten, m.a.w. die voor een verhoogde veiligheid zullen zorgen doorheen het leven van uw hond.

Hedendaagse trainingstechnieken

Tijdens de trainingen maak ik enkel gebruik van hedendaagse trainingstechnieken die wetenschappelijk en internationeel erkend worden. De trainingen verlopen steeds met wederzijds respect en de nodige aandacht voor het welzijn van uw hond. Door te werken met hetgeen uw hond motiveert, maak ik een training zowel succesvol als leuk voor hond en eigenaar !

Niets zo leuk om samen te trainen en de band met uw hond nog sterker te maken.

Tot slot

 • Deze 'privé hondentrainingen' zijn voor honden van 6 maanden of ouder.
 • Voor hulp bij gedragsproblemen van uw hond verwijs ik u graag door naar de dienst van GEDRAGSTHERAPIE.
 • Groepslessen gebeuren 1x per maand (zie datums op facebook of instagram)