Wat maakt Pawsibilities anders dan andere trimsalons?

TRIMMEN

Door mijn kennis als gedragscoach kan ik de werking van een typisch trimsalon niet aanvaarden.

Bedenk zeker geen illusies, een bezoek aan een trimsalon is stressvol voor elke hond! Honden die heel veel langs komen kunnen hier gewoon beter mee om en is een deel van een routine geworden die ze kennen. 

Hier zullen ze dus ook stress ervaren maar het verschil is dat hier niet alles snel snel gaat en dat de volgende al staat te wachten... neen, ik maak tijd voor jouw hond zodat hij eerst op zijn gemak voelt en dan pas verder gaan, iets waar andere salons vaak geen (jammer genoeg) tijd voor hebben.

Omdat het net zo'n stressvolle ervaring is, bied ik rust, steun, tijd en begrip aan.

Eenmaal je de gemoedstand van de hond kan regelen naar rust en hen laat merken dat het ok is, dan is dit een wereld van verschil voor de hond!

Zo leert hij zelfvertrouwen kweken en leren omgaan met stressvolle situaties als je ze de kans geeft om na te denken en de nodige steun te bieden op de juiste timing.

Ik werk 1 aan 1, de hond vertrouwen geven aan de omgeving, mezelf, materiaal en daarop positief op belonen.

-Geen drukke wissel waar de ene binnen en buiten gaat, loopt de trimbeurt uit dan kan je een sms verwachten om wat later te komen of effe aan de zijkant van de ingang te wachten.

-Geen drukte in het salon (geen collega's, geen extra bewegingen of lawaai) 

-Geen andere honden (ideaal voor de reactive honden)

-Tijd voor U als klant en jouw hond als individu

-Katten zijn ook welkom! Zij krijgen een andere dag waar geen honden op die dag komen.

De 3 belangrijke punten waar een hond het er nog van moeilijker krijgt in zo'n stressvol bezoek valt helemaal weg bij Pawsibilities.

Angstige honden kalmeren is mijn prioriteit.

Agressie komt ook vaak uit pijn of angst. Heel vaak kwamen hier honden die toen zouden gebeten hebben maar na 2 tot 3 sessies bloeien ze open door het vertrouwen in mij en alles wat beter toe laten.

Wat als het echt niet lukt?

Als een hond of kat niet handelbaar is, heeft dit meerdere oorzaken. 

Dan werk ik (ook ervaring als dA assistent) samen met een dA die je hond of kat in slaap kan doen zonder het allemaal teveel wordt. Dit is enkel als de hond/kat totaal over de rooie gaat. Dit is eigenlijk gevaarlijk als de hond te lang onder zware stress staat. Veiligheid en het welzijn van het dier staat altijd bovenop en dan ga ik ook vaak aanbevelen om ze in slaap te doen. Zo hebben ze geen enkel stress ervaring en is het veiliger voor mij om aan ze te werken.

Dit is een hele lichte verdoving waar ze binnen een uur alweer van wakker worden en hun dag kunnen verder beleven zonder er maar iets van te voelen.

Verder bespreek ik altijd eerst met het baasje af wat ze willen. Zo werk ik ook met een paar klanten waar hun hond medicatie krijgt waar ze kalmer van worden en zo het haalbaar is om ze te trimmen.

-

Honden hier al kwispelend naar buiten laten gaan is waar ik heel zwaar aan werk!

We sluiten uiteraard altijd af met een knuffel, koekje of speelmomentje, als de hond geen interactie wilt, aanvaard ik dit uiteraard ook!

En vaak, komen ze ook al kwispelend terug ;) 

Jouw hond echt op de eerste plaats!

Happy doggies and kitties!  • Vanaf €50

  • Prijs verschilt per ras
  • Word via rasstandaard getrimt
  • Puppygewenning vanaf 3 maand = 2 tot 3 sessies GRATIS

Trimmen is in de eerste plaats het verwijderen van de oude (dode) vacht en tevens het reguleren van een te overvloedige haargroei waar de hond last van kan hebben. Dat gebeurt door gebruik te maken van de verschillende trimtechnieken die er zijn. De trimtechnieken worden ook wel gebruikt om de vacht te modelleren.
Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, effileren, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen, ontklitten en ontwollen.

Poedels, Maltezers, Yorkshire terriërs en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/of geknipt in elke gewenst model. 

Over het algemeen komen deze honden 4 tot 8 maal per jaar in de trimsalon.

Het uitdunnen of effileren wordt gebruikt bij het reguleren en modelleren van het overvloedig, voor de hond vaak hinderlijk, haar. Deze trimtechniek wordt het meest gebruikt bij spaniels en spanielachtige vachten. Spaniels, Setters, Retrievers etc. . Deze honden komen zo'n 4 tot 6 maal per jaar in de trimsalon.

Bouviers, Schnauzers, de meeste terriërrassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met wortel en al met de hand of met een trimmes verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. De meeste plukhonden komen 2 x per jaar in de trimsalon. De vacht kan alleen geplukt worden als deze "rijp" is (dus in de rui). Het plukken is dan niet pijnlijk. 

Vaak wordt beweerd dat een hond niet gewassen hoeft te worden. Dit is niet waar, want elk soort hond wordt vuil. Zand, stof, oude huidschilfers, uitlaatgassen, etc. hechten zich aan vacht en huid en zorgen ervoor dat de vacht van uw hond vies ruikt en er niet mooi uitziet. Daarbij kan een vervuilde huid ook nog eens oorzaak zijn van jeuk en/of huiduitslag.
Vaak wordt ook beweerd dat het wassen van uw hond slecht voor zijn vacht/huid zou zijn. Dit is ook zo als u niet de juiste producten gebruikt. Voor dit doel heeft men de hondenshampoo ontwikkeld, speciaal afgestemd op de pH-waarde van de huid van uw hond en voor het gebruik op uw hond. Mensenshampoo (ook baby-shampoo) heeft een sterk ontvettende werking wat de natuurlijke vetlaag, die de huid van uw hond beschermd, helemaal afbreekt.
Naast vuil verwijderen is het wassen van honden ook zeer handig bij het versnellen van de verharing tijdens de ruiperiode. Door het wassen gaan de haarzakjes open en worden dode haren sneller losgelaten. Na een goede wasbeurt dient de hond ook geföhnd en geborsteld te worden om verklitten tegen te gaan. Tijdens deze grondige borstelbeurt help je de verharing dus ook een handje.

De meeste honden worden tijdens hun trimbeurt ook gewassen, maar er zijn ook honden die specifiek alleen voor het wassen komen. Zo kan het zijn dat een hond om medische redenen een paar keer per week gewassen moet worden. Een bezoek aan de trimsalon is dan een praktische oplossing wanneer men niet alle rotzooi in huis wil hebben. Tevens komen veel honden tijdens de ruiperiode voor een grondige was-, borstel- en ontwolbeurt.

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen!
In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en ...lang haar blijft lang nat. Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen. Ook hoort bij een trimbeurt het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, verwijderen van teken, het eventueel behandelen van verstopte anaalklieren.